DJI, uzaktan drone operasyonlarında devrim niteliğinde bir gelişme olan Dock 2’yi Dock 1’den aldığı dönüşlere göre yeniden düzenledi.

Önceki modelin başarısını temel alan Dock 2, acil durum müdahalesini, inşaat yönetimi, araştırma, termal bakım ve varlık denetimi gibi amacına yönelik alanlarda kullanılarak hazır birçok sayıda benzersiz özellik ve yetenekler sunuyor.

Uzaktan Drone operasyonlarında tavizsiz performans arayan işletmeler için nihai çözüm olarak karşımıza çıkan Dock 2, düzenli olarak tanıtılan yeni drone’lar ve faydalı yüklerle, ürünlerimizi geliştirerek ve kullanıcılarımız için işlevlerini optimize ederek drone teknolojisinde öncülük etme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

dji-dock-2-nedir

İşletmeler, bir drone’a yatırım yapmadan önce, gereksinimlerine en uygun ürünü seçtiklerinden emin olmak için temel özellikleri göz önünde bulundurmalıdır.

DJI Dock 2’nin en önemli özelliklerini keşfetmek ve onu piyasadaki diğer hava platformlarından ayıran özelliklerin ne olduğuna gelin hep beraber bakalım.

Dock 2’nin Kurulum Kolaylığı

DJI Dock 2’nin kurulumu son derece kolaydır. Fiziksel olarak daha küçüktür ve önceki modele göre hem boyut hem de ağırlık bakımından yaklaşık %70 daha küçüktür, bu da onu iki kişi tarafından kolayca taşınabilmesine olanak sağlar.

Önceki sistemde operatörlerin Dock’u sahaya götürmeleri ve bölgede yeterince güçlü bir GNSS sinyali olup olmadığını doğrulamak için M30’u kullanmaları gerekiyordu. Bu, uzun süreler alacak zaman alıcı bir süreç olduğundan dolayı operatörler artık Dock 2’yi yanlarına almadan bir alanı değerlendirmek için ek bir drone kullanıp görev için kullanabilirler.

Böylece değerlendirme süresi uzun sürelerden birkaç dakikaya indiriliyor. Ağırlığı 1 kg’dan hafif olan bir drone’un taşınması, saha değerlendirmesi için tüm dock ünitesinin taşınmasından daha kolay ve çok daha verimlidir.

Dock 2’nin kurulumu hızlı ve basittir uzaktan kullanımlarınızda karmaşık kurulum prosedürleriyle değerli zamanlarını boşa harcamadan görevlerinize odaklanabilmenize olanak tanır. DJI Dock 2 ile her görevinizde üretkenliği en üst düzeye çıkararak verimli uçuşlar sağlayabilirsiniz.

Çeşitli Yük Seçenekleri

Yeni DJI Matrice 3D ve Matrice 3TD, Dock 2 ile çalışmak üzere özel olarak üretilmiştir. M3D, bir telefoto kamera ve olağanüstü kalitede (1:500) görüntüler yakalayan mekanik deklanşörlü geniş açılı bir kamera ile donatılmıştır.

Yüksek hassasiyetli haritalama görevleri ve termal çözümlerde M3TD, bir telefoto kamera, bir geniş açılı kamera ve görünür ışık ve termal görüntü yakalayabilen bir kızılötesi kamera ile donatılmıştır.

Özellikle kolluk kuvvetleri veya denetim operasyonları için faydalıdır. Her iki drone’da ağaçlara, binalara ve diğer büyük engellere çarpmalarını önlemek için çok yönlü algılama ve otomatik engel atlama işlevlerine sahiptir.

Dock 2’nin güçlü operasyon yetenekleri sayesinde, her iki drone’da dayanıklı ve yüksek performanslı operasyonlar için kullanılabilir.

Uygun Maliyetli

DJI Dock 2, maliyet verimliliğiyle öne çıkıyor. Benzer çözümlerle karşılaştırıldığında üstün performans sunar.

Kompakt boyutundan dolayı çalışma sahasına nakliye ve sistemin bakımı önemli ölçüde azalır. Daha küçük alan kapsaması sayesinde kurulumdan önce daha az inşaat işi gerekir; bu da onu kaliteden ödün vermeden görev çıktılarını en üst düzeye çıkarmak isteyen kuruluşlar için ideal seçim haline getirir.

Sağlam ve Güvenilir

DJI Dock 2, IP55 toza ve suya dayanıklılık derecesine sahiptir ve zorlu iklimlerde ve ortamlarda çalışmasına olanak tanır. Her iki drone modeli de maksimum 50 dakika boyunca gökyüzünde görev yapabiliyor.

Kompakt boyutu aynı zamanda operatörlerin Dock 2’yi daha önceki modelindeki dezavantajı olan büyük boyutu nedeniyle yeni konumlara götürememe durumunu bu modelde yeni tasarımı sayesinde avanta haline getirmiş oluyor.

Dock 2’nin önemli bir özelliği olan çevresel izleme sistemi, yağmuru, rüzgâr hızını ve sıcaklığı tespit etmek için sensörler kullanır ve gerçek zamanlı hava durumu geri bildirimi ve izlemesi sağlar.

Bu sensörler, Dock 2’nin zamanında uyarılar almasını ve hatta DJI FlightHub 2 aracılığıyla uçuş görevlerini sonlandırmasını sağlar. Böylece uçuş riskleri önemli ölçüde azalır ve drone’nuzun ve Dock 2’nin güvenliği maksimum şekilde korunmuş olur.

Hızlı Kalkış, Hızlı Şarj

Özellikle arama kurtarma işlerde ilk müdahale ekipleri için zaman çok önemlidir. DJI Dock 2 içerisinde ki sensörler bunu herkesten daha iyi anlıyor. Yeni nesil görüntü tanıma algoritmaları ve gerçek zamanlı kinematik (RTK) konumlandırma teknikleriyle M3D ve M3TD, 45 saniye kadar kısa bir sürede Dock 2’den havalanabiliyor.

M3D ve M3TD, hızlı bir şekilde konuşlandırılabiliyor ve yer ekiplerine gerçek zamanlı bilgi sağlayarak hızlı ve bilinçli kararlar almalarına olanak tanıyor.

M3D ve M3TD, Dock 2 iniş alanına indiğinde, kablosuz şarj işlemi, Dock 2 içerisindeki M3D ve M3TD’nin şarjını yarım saatten biraz fazla bir sürede yüzde 20’den 90’a kadar şarj edebilir.

Hassas İniş Yetenekleri

Dock 2, iniş pistindeki konumlandırma işaretlerini hassas bir şekilde tanımlayarak hızlı ve güvenli bir iniş sağlayan gelişmiş görüntü tanıma teknolojisine sahiptir. Kapalı v şeklindeki iniş pisti tasarımı, drone’nuzun hedefi kaçırmadan doğru şekilde iniş yapmasını sağlar.

Kapakları kapandığında drone şarj için doğru konuma doğru sürüklenip doluma başlamaktadır. Bu otomatik, son teknoloji özellikler, genel operasyonel güvenliği artırırken iniş sırasında hata marjını önemli ölçüde azaltır.

Uzaktan Canlı Uçuş Kontrolü ve Canlı Yayın

FlightHub 2, operatörlerin uzaktan canlı uçuş kontrolüne erişmesine olanak tanıyarak drone operasyonlarının gerçek zamanlı gözetimini ve yönetimini sağlıyor. Bu gelişmiş özellik, uçuş parametrelerini uzaktan izlemenize ve ayarlamanıza olanak tanıyarak sahadaki seyahati en aza indirirken aynı zamanda görevler sırasında genel kontrol ve esnekliği artırır.

Her görevin canlı akışı bir QR kodu aracılığıyla görülebilir. Daha önce, devam eden görevlerin canlı yayınını izlemek isteyen kişilerin, oturum açmak ve katılmak için Flighthub 2’de bir hesap oluşturmaları gerekmektedir. Paydaşlar ve ekip üyeleri, QR koduyla herhangi bir kayıt gerektirmeden, drone perspektifinden gerçek zamanlı görsel verilere ulaşabiliyor. Bu kesintisiz paylaşım mekanizması sayesinde iş birliği yapılarak durumsal farkındalığın artırılmasına ve operasyonel deneyimin daha da zenginleşmesine olanak tanır.

Çeşitli Faydalı Yük Desteği ve Planlı Uçuş Görevleri

FlightHub 2 sayesinde pilotlar, yüksek hassasiyetli 3D modelleri kullanarak görsel uçuş rotalarını birinci şahıs bakış açısıyla düzenleyebilir, simüle edilmiş görüntüleme sonuçlarını ön izleyebilir ve ara nokta görevi gibi birçok uçuş planlama yeteneklerini FlightHub2 aracılığıyla uçuş yollarının belirlenmesini ve navigasyonunu basit bir şekilde gerçekleştirebilir. Bu, görevleri daha sezgisel ve verimli hale getirir; bu da haritalama ve araştırma güvenliği için çok önemlidir.

M3D ve M3TD, üçüncü taraf yükleri destekleyerek çeşitli görevlere olanak tanır. Her ek yük, FlightHub 2 aracılığıyla uzaktan kontrol edilebilir ve bu da size farklı görevlere uyum sağlama esnekliği sağlar.

M3D ve M3TD, aynı zamanda uçuş ve personel güvenliğini artıran bir özellik olan paraşüte özelliği de sunmaktadır. Birçok çeşitli görevler için yüksek performanslı, güvenli ve çok yönlü uçuş olanakları sunarak farklı operasyonlara yönelik bir görev planlaması yapmanıza olanak tanımaktadır.

Bulut Haritalama

Bulut haritalama önceki modellere göre artık çok daha kolay hale gelmektedir. Pilotlar artık model işleme için DJI Terra’yı indirmelerine gerek kalmadan FlightHub 2 aracılığıyla doğrudan bir 3 boyutlu model oluşturabilmektedir.

Operatörlerin, önceki operasyon süreçlerinde drone’un SD kartındaki verileri bir bilgisayara aktarması, DJI Terra’ya yüklemesi ve ardından FlightHub’a aktarması gerekiyordu.

FlightHub 2’nin yenilikçi çözümüyle beraber artık çevrimiçi 3D modeller oluşturma yeteneği ile beraber bu adımları ortadan kaldırarak zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlar.

DJI Dock 2, haritalama, araştırma, denetim işlerinde profesyonel ekiplerin ve ilk müdahale ekiplerinin daha önce imkânsız olan görevleri başarmasına olanak tanır.

Eşsiz konuşlandırma kolaylığı, artan drone seçenekleri, gelişmiş entegre özellikleri ve güvenlik geliştirmeleri, uzaktan drone pilotluğu için yeni bir standart belirliyor.

Sistemin maliyet verimliliği ve kapsamlı yetenekleri, onu operasyonel verimliliği ve çıktıyı en üst düzeye çıkarmak isteyen kuruluşlar ve profesyoneller için ideal çözüm haline getiriyor. DJI Dock 2, uzaktan drone teknolojisinin geleceğini temsil ederek kullanıcıların kendi endüstrilerinde benzeri görülmemiş düzeyde performans ve üretkenliğe ulaşmalarını sağlıyor.

Bir DJI ürünü satın almayı düşünüyorsanız en son incelemeleri, güncellemeleri ve sosyal medya hesabımızı takip edip işinizi hangi DJI drone modelinde devam ettirmek istiyorsanız bizlere ulaşabilirsiniz.

Murat ÇELEBİ

Paylaşmak istediğiniz platformu seçin:

Son Blog Yazıları