Quantum-Systems Dronlar Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ile Birlikte Türkiye’de Deprem Bölgesinde Haritalama, Arama ve Kurtarma Desteği Verdi

Quantum-Systems dronlar Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) kontrolünde, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen depremlerde arama ve kurtarma faaliyeti icra eden ISAR (Uluslararası Arama ve Kurtarma) Almanya ekibine ve tüm ISAR ekiplerine afet bölgesinde görüntüleme ve haritalama desteği verdi. Quantum Systems dronlar, canlı haritalama sistemleri ile, yardım kuruluşlarına, kurtarma görevlerine ihtiyaç duyulan ve girmenin mümkün olmadığı alanları bir hafta boyunca görüntüledi.

Quantum Systems yüksek teknolojili dronlar entegre dahili kamera sistemi MACS-nano ile depremden ciddi şekilde etkilenen bölgeler üzerinde uçarak hava görüntülerini doğrudan Birleşmiş Milletler (BM) Operasyonları Komuta ve Kontrol Sistemi’ne (ICMS) harita olarak gönderdi.  Bu canlı haritalama sistemi sayesinde, Quantum Systems dronlardan elde edilen görüntüler, uydu görüntülerinden elde edilen diğer görüntüler ile birleştirilerek, Türkiye’nin de dahil olduğu ICMS misyonuna dahil olan tüm ülkeler tarafından hemen kullanılabilmektedir.

Drone görüntülerinden elde edilen konumsal bilgi sadece mevcut duruma genel bir bakış sağlamakla kalmıyor, ayrıca altyapı değerlendirmesi için bir temel oluşturuyorlar. Arama ve kurtarma ekipleri hangi yolların açık olduğunu bilgisi ile olay yerlerine hızla ulaşabiliyorlar.

Geniş alan haritalama için profesyonellere yönelik olarak geliştirilmiş, dikey iniş ve kalkış özelliğine sahip (eVToL), 90 dakika uçabilen, geniş sensör çeşitliliğine sahip, PPK sayesinde santimetre hassasiyetinde sonuç ürünleri sunan Quantum Systems yüksek teknolojili dronlar ve entegre sensör seçenekleri hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilir veya Atay Mühendislik ile temasa geçebilirsiniz.

Deprem Bölgesinde Haritalama
Deprem Bölgesinde Haritalama
Deprem Bölgesinde Haritalama